Seyahat - Turizm 24.02.2018 09:44 Güncelleme: 24.02.2018 20:06

Ekstrem Sporcularının Gözdesi

Ekstrem sporcularının yeni gözdesi tarihi ve doğal güzellikleriyle Uluslararası Sakin Kentler Birliğince "Türkiye'nin 11. sakin kenti" de seçilen Erzurum'un Uzundere ilçesi turizm ağını her geçen gün daha da genişletiyor.
Ekstrem Sporcularının Gözdesi

Üç bin yıllık tarihinde çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Uzundere, barındırdığı Tortum Şelalesi, Tortum Gölü, Yedigölleri, köprüleri, tarihi kilise ve yaylalarının yanı sıra barındırdığı yüksek dağlar ile paraşütle atlama (base jumping), iple atlama (rope jumping) sporcularının yeni adresi olmaya aday.

Atlayış yapılacak dağları belirleyip ilk paraşütle atlamayı yapan ekstrem sporcusu Cengiz Koçak, "Dadaş frower" ismini koyduğu ve yüksekliğiyle doğaseverleri büyüleyen dağdan ekibiyle atladı.

Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, yaptığı açıklamada, ilçenin turizm ağını çeşitlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

İlçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin birçok alandan faydalandığını ifade eden Özsoy, şu değerlendirmede bulundu:

"Hafta sonları dağcılık kampları düzenliyoruz ve yörenin gençleri de kamplarda küçük tırmanışlar yapıyor. İlçemiz foto safarileri, coğrafyacılar ve jeologlar için bulunmaz nimet. Fotoğraf çekilerek buranın coğrafi oluşumları hakkında da bilgi alınması mümkün. Bu yönleriyle ilçemizin dünyanın çoğu yerinde olmayan özelliklerini de turizmin bir ürünü olarak değerlendiriyoruz. Atlayışın yapıldığı bu dağın hemen arkası Birinci Dünya Savaşı'nın geçtiği bölge ve bizim için önemi büyük."

Ekstrem sporcusu Cengiz Koçak da karadan 600-700, uçaklardan da 6-7 bin atlayış gerçekleştirdiğini söyledi.

Koçak, ekstrem sporu yapan Rus arkadaşlarının ilçeye gelerek sistem kurduklarını belirterek, "Bu sistem Türkiye'de sürdürülebilir şekilde yapılan ilk ve tek sistem." dedi.