Emlak 26.10.2017 13:28

'Avrupark Hayat' projesinde satışlar başladı

​Emlak Konut GYO güvencesi ve Cihan İnşaat-Konut Yapı uzmanlığıyla Bahçekent'te hayata geçirilen 'Avrupark Hayat' projesinde satışlar başladı.
'Avrupark Hayat' projesinde satışlar başladı

Cihan İnşaat'ın Emlak Konut GYO ile birlikte hayata geçireceği 2. proje olan ‘Avrupark Hayat', yaklaşık 42 bin m2 alan üzerinde inşa edilecek. Toplam 1.095 konut ve 81 ticari üniteden oluşan projede daire fiyatları ise 220 bin TL'den başlıyor. 

‘Avrupark Hayat' projesinin satışa çıkması dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala, Emlak Konut'un Hoşdere 5.Etap ihalesini 156 milyon 500 bin TL hasılat taahhüdüyle kazandıklarını hatırlatarak, ‘Avrupark Hayat' projesinde satışlara başladıklarını söyledi. 

Bölgeye inandıklarını ve o nedenle Bahçekent'te ikinci bir projeye start verdiklerini belirten Pala, bölgedeki ilk projeleri ‘Avrupark Bahçekent'ten ev alanların 2015 yılından bu yana yüksek ölçüde kar elde ettiklerini kaydetti. Pala, ‘Avrupark Hayat'ta da benzer bir başarı yakalamayı hedeflediklerini ifade etti. 

Yaklaşık 700 milyon TL yatırım değeri bulunuyor

Yeni projenin yaklaşık 700 milyon TL'lik yatırım değerine sahip olduğunu belirten Ertuğrul Yavuz Pala, “Hoşdere 5. Etap projemiz; kalitesi, sosyal donatıları ve çocuk oyun alanlarıyla örnek bir proje olacak. Altta ticari alanlar, üstte rezidansların olacağı bir proje planlıyoruz. 

12 konut bloğunun bulunduğu projede; büyüklükleri 63 metrekare ile 174 metrekare arasında değişen 21 daire tipi yer alıyor. 1+1 den 4+1'e kadar tiplerin olduğu dairelerin metrekare fiyatları 3 bin 675 TL'den başlarken, 1+1 dairelerin başlangıç fiyatları da 220 bin TL olarak açıklandı.

Projemiz, bağlantı yollarının yeni havalimanına ulaşımı kolaylaştırması nedeniyle havaalanı personellerinden de büyük ilgi görüyor, hedef kitlemiz ise daha çok yatırımcı kesimden oluşuyor” diye konuştu. Kampanya ve ödeme koşullarıyla ilgili bilgi veren Pala, peşin alımlarda yüzde 5 indirim yaptıklarına dikkat çekti. Pala, “Satışlarımıza 'Biz bize yeteriz' ödeme kampanyasıyla devam ediyoruz, bu kampanyayı 30 Kasım tarihine dek sürdürmeyi planlıyoruz. 42 ay firma bünyesinde vade farksız taksitlendirme yapıyoruz. Ayrıca peşin alımlarda yatırımcılarımıza yüzde 5 indirim imkânı da sunuyoruz. Öte yandan; aidatların düşük tutulması için çalışmalar yürütüyoruz, aidatları ortalama 200-250 TL bandında tutmaya çalışıyoruz” dedi. ‘AvruparkHayat' projesinin 36 ay içinde teslim edilmesi planlanıyor” dedi.

Avrupark Hayat'ın olduğu Bahçekent İstanbul'un yükselen değeri…

‘Avrupark Hayat' projesinin toplantısında konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Gelişen büyüyen ekonomimiz ve artan refah seviyesi ile birlikte düzenli şehirleşme ihtiyacının da arttığını görüyoruz. Bu çerçevede İstanbul, yeni ulaşım hedefleri, kentsel dönüşüm projeleri ile yatırımcılar tarafından her geçen gün önemini artan bir şehir haline gelmiş durumdadır. Doğu-batı aksında büyüyen İstanbul, son dönemde yapılan üçüncü havalimanı, üçüncü köprü, Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm projeleri ile kuzeye doğru büyüme gösteriyor. Bu çerçevede Emlak Konut olarak gelişim akslarında yeni projeler üretilmesinde büyük rol oynuyoruz. Bu akslardan biri olan İstanbul'un yükselen değeri planlı alt yapısı, kentsel hizmetleri ile ön plana çıkan Bahçekent bölgesinde Cihan İnşaat ve Konut Yapı İş Ortaklığı ile gerçekleştireceğimiz ‘Avrupark Hayat' projemizle beraber 3. Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu ve bölgeye değer katan 160 bin metrekarelik Hayatpark gibi önemli projelere komşu olan bölgenin daha modern bir çehreye kavuşacağına inanıyorum. Örnek şehircilik anlayışıyla planlanan bu bölgede Avrupark Hayat' da dahil olmak üzere geliştirdiğimiz projelerde bugüne kadar 976'sı ticari ünite olmak üzere 8.634 bağımsız bölüm ürettik. Yine bu projelerimiz kapsamında 2 lise, 5 ilköğretim okulu, 5 kreş 3 sağlık tesisi ve 3 de cami tamamlamış olacağız” dedi.

Ülke ekonomisi ve sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum zorlu geçen 2016 yılının olumsuz etkilerinin 2017 yılında önemli ölçüde arka planda kaldığının altını çizdi. Kurum “Ülke olarak dünyadaki gelişmeleri de göz önüne aldığımızda önemli bir gelişim kaydettiğimizi düşünüyorum. Bunun en somut göstergesi de ikinci çeyrekte yüzde 5,1 büyüyen ülke ekonomimiz ve geçtiğimiz günlerde açıklanan konut satış rakamları oldu. 2017 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,8 oranında artarak 140.298 oldu. Yılın kalan bölümünde de bu olumlu tablonun devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Dev şehir parkına komşu

‘Avrupark Hayat' projesinin konumlandığı Bahçekent bölgesi ise; 20 bin konutluk yaşam alanı, ticari alanları, sağlık kompleksleri, eğitim kurumları ve geniş sosyal donatılarıyla kendi kendine yeten bir uydukent olarak ön plana çıkıyor. 

Bir yandan yaşamın başladığı, bir yandan tamamlanan projelerde teslimlerin devam ettiği bölgede, toplu taşıma faaliyetlerine de start verildi. Hastanesiyle, eğitim kurumlarıyla ve camisiyle kendi başına bir uydu kent olan bölge, TEM otoyoluna yakınlığı ve Bahçeşehir'e 5 dakikalık mesafede olmasıyla dikkat çekiyor.

Bölgenin ve ‘Avrupark Hayat' projesinin; Silivri banliyö tren hattı, metro, üçüncü köprü bağlantı yolu ve üçüncü havalimanı gibi planlanan dev projeler tamamlandığında daha da değerli hale gelmesi bekleniyor. Bölge; Emlak Konut GYO tarafından yapılarak hizmete açılan göletler, piknik yerleri, yürüme ve spor alanlarını içinde barındıran 160 bin metrekarelik dev şehir parkı ‘Hayat Park'a da ev sahipliği yapıyor.